Sista dagen med Moder Teresa



Idag gjorde vi pannkakor på morgonen så att vi hade något till lunch. Fikabröd till sista fikat med läkarna köptes på vägen till jobebt. Vi kom tidigare till sjukhuset så vi började med att ha en liten svensklektion med de små barnen med hjälp av penna och papper. De kunde till och med läsa svenska ord. Så söta. Under dagen fick vi vara med om lite avsked av barnen (skulle åka hem..) men vi förgyllde deras tillvaro för några minuter när de fick chokladkakor av oss  När vi fikade med Sonata, Doktor Laima, Doktor Vide och sedan en väldigt väldigt trevlig kvinna i rullstol, med bruten arm, som tidigare var läkare men nu är patient på sjukhuset, så hade vi en riktigt trevlig stund! Mycket fika och mycket prat. Den här läkaren med bruten arm - för henne var världen hur bra som helst trots hennes krämpor. Hon ser upp ill Sonata och tycker hon gör ett underbart arbete - därför kallar hon Sonata för Moder Teresa. Sonata är en underbar människa och detta skulle aldrig ha fungerat utan henne! Vi står i evig skuld till henne för att hon har lagt ned så mycket tid på att vi ska trivas och ha det bra här i Pakruojis! Hon är en ängel. Asta har också varit en stor del i det här och henne är vi också evigt tacksamma! Vi får heller inte glömma Roma, som gav oss lite Litausikt original 999 som minne utav vår vistelse här. 
På eftermiddagen ville sjuksköterskorna på avdelningen bjuda oss på fika och de tog tillfälle i akt för att ställa frågor till oss som de inte kunnat göra tidigare på grund utav brister i kommunikationen. 
När vi slutat för dagen så gick vi till SOS vakais second hand butik, med den blåa dörren, där det- precis i min smak - var 50% rea på allt! Dock så fann jag inte något jag ville köpa, men Anna hittade något som föll henne i smaken. 
Vi fick finbesök utav Joppe och Jossan runt fem och då visade vi dem Pakruojis Mansion - en plats som vi tycker är väldans vacker. Matlagningen blev superb och återigen blev det korgryta med ris - en vinnare i repis  Vi stekte också bröd som vi åt med majonäs och smält ost, något som i Litauen är en riktig höjdare! 
Lite plump och svensk skitgubbe på det så var hela kvällen gjord! 
Imorgon vankas en underbar dag i Vilnius! Hoppas allt går vägen. 

/sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0